Árokba csúszott autók, elakadt kamionok

Több baleset is történt a megyében a nap folyamán. A havas utak néhol komoly gondot okoztak. Árokba csúszott autók, elakadt kamionok akadályozták a forgalmat. Fokozott óvatosságra int a Katasztrófavédelem!

Összeütközött egy teherautó és egy személyautó Kaposfüred térségében, a 67-es főút Kaposvár és Somogyaszaló közötti szakaszán. A balesethez a kaposvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy embert kiemeltek a személygépkocsiból, majd átadták őt a mentőknek. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Kaposváron a Füredi utcában egy elakadt autóbuszt mentettek a megyeszékhely hivatásos tűzoltói.

Árokba hajtott, majd az oldalára borult egy húst szállító kisteherautó Darány térségében. A járművet a helyszínre riasztott barcsi hivatásos tűzoltók áramtalanították.

A 67-es út mernyei szakaszán egy tejterméket szállító kamion akadt el, műszaki mentését a délutáni órákban a KÖTÉL Egyesület végezte. Miután a jármű rakományát átpakolták egy másik kamionba, csörlő segítségével az útra vontatták a bajba jutott kamiont.

A töröcskei emelkedőn szintén a KÖTÉL Egyesület egysége segítette az elakadt teherautók továbbhaladását.

Eközben Barcson és Berzencén feloldották a kamionokat érintő útzárat, illetve megnyílt a letenyei határátkelő is előttük.

A Magyar Közút Nzrt. tájékoztatása szerint a megye útjai járhatóak, elzárt település továbbra sincs Somogyban.

Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljenek útra. Használják a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashatnak.

Aki bajba jutott járművet lát, vagy segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot. A téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit!

Forrás: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megosztás