Átadták a vízvári útszakaszt

A Barcs-Berzence összekötő út felújításának részeként. A kormánybiztos Böhönyén is járt tegnap, egyebek között kijelentette: Somogyban már 50 milliárd forintnyi fejlesztés történt a Magyar falu program keretében.

Gyopáros Alpár kormánybiztos úrral közösen átadtuk a Barcs-Berzence összekötő út Vízváron áthaladó szakaszát, amely mintegy 700 millió forint támogatásból újult meg a Magyar Falu Útfelújítási Programnak köszönhetően.
A Magyar Falu Programnak hála az elmúlt 3 évben több mint 2 milliárd forint értékű felújítás valósult meg ezen az útszakaszon, a környékbeli települések nagy örömére

– írta tegnap Facebook-oldalán Szászfalvi László országgyűlési képviselő.

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Böhönyére is ellátogatott tegnap, közölte az MTI: ott egy 30 millió forintból kialakított szolgálati lakás és 14 millió forintból vett tanyagondnoki kisbusz átadásán vett részt. Egyebek között azt mondta: a munkáját jól végző tanyagondnok a falu lelke, amit az is bizonyít, hogy Magyarországon mintegy kétezer település tart fenn tanya- vagy falugondnoki szolgálatot.

A politikus hangoztatta: az aprófalvakban és egyebek mellett települések külterületein élők szolgáltatásokhoz jutását segítő falu- és tanyagondnoki szolgálat igazi hungarikum, és a kormány partner a működtetésében.

A kormánybiztos megjegyezte, hogy Somogy vármegyében 2019 óta 50 milliárd forintnyi fejlesztés történt a Magyar falu program keretében.

Böhönye. Fotó: MTI
A 30 millió forintból kialakított szolgálati lakás és a 14 millió forintból vett tanyagondnoki kisbusz átadása Böhönyén 2023. február 15-én. Fotó: MTI

Megosztás