Barcs környéki üdülőt fosztott ki a három nővér

Aztán testvériesen megosztoztak a használaton kívüli étteremből lopott mosogatószekrényen, fabútorokon és lapradiátoron – közölte ma a megyei főügyészség.

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a barcsi ügyészség azzal a négy – 38 és 22 év közötti – Barcs környéki nővel szemben, akik különböző értékeket, de főleg bútorokat loptak egy Barcs környéki üdülőből.

A vádlottak – akik közül hárman testvérek, míg a negyedik társuk az egyikük lánya – 2022 nyarán elhatározták, hogy az egyik Barcs környéki üdülőből különböző ingóságokat tulajdonítanak el jogtalanul.

A négy nő ezért az egyikük autójával és egy kölcsönkért utánfutóval a helyszínre mentek, ahol behatoltak az üdülőhöz tartozó étterem használaton kívüli épületébe, és onnan értékesebb ingóságokat, így mosogatószekrényt, lapradiátort, illetve tömör fenyő asztalt loptak el, majd az értékeket egymás között megosztották.

A barcsi nyomozók azonban rövid időn belül azonosították az elkövetőket, akiktől a lopott értékeket lefoglalták, így a sértett kára teljes egészében megtérült.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a legidősebb, korábban már büntetett nővel szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, míg három társával szemben közérdekű munka büntetésre, illetőleg próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

 

Megosztás