Csaknem 30 sertés pusztult el a böhönyei balesetben

Kisodródott egy állatokat szállító kamion a böhönyei kanyarban ma reggel. Több tucat állat elpusztult, viszont személyi sérülés nem történt. A rendőrök mellékutakon terelik el a forgalmat.

Halott sertések az úttesten Böhönyén
Halott sertések az úttesten Böhönyén

A rendőrségi információk szerint ma reggel 7:30-kor történt a baleset Böhönyén. Egy sertéseket szállító kamion sofőrje nem a pálya nyomvonal-vezetésének megfelelően vezetett, így a jármű kisodródott a kanyarban és felborult az úttesten. A balesethez kivonultak a katasztrófavédők, a műszaki mentés jelenleg is zajlik: kint vannak a böhönyei önkéntes és a marcali hivatásos tűzoltók, a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület emberei, valamint a somogy megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálata.

RD7_8619.jpg

Személyi sérülés szerencsére nem történt, ám több sertés is elpusztult: csaknem 200 állatot szállított a kamion, a helyszíni munkatársunk beszámolója alapján a tűzoltók legalább két tucat tetemet húztak ki a feldőlt járműből. Több sertés a kamion alá szorult. A helyszín zajos az élő állatok sivításától, a kiterelésük jelenleg is folyamatban van. Hatósági állatorvos vonult ki a helyszínre, aki felméri az állatok sérüléseit. A rendőrök a mentés idejére mellékutakon terelik el a forgalmat.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás