Csaknem két tucat riasztás a viharos szél miatt

Hétvégén 23 tűzoltói beavatkozásra volt szükség Somogyban. Főleg útra, villanyvezetékre, kerítésre dőlt fák miatt érkeztek bejelentések, de volt olyan eset, ahol az épület tetőszerkezetét rongálta meg a viharos szél.

A megye északkeleti részén, főként Siófok térségében okozott károkat a vihar.
Egy tízméteres diófa villanyvezetékre dőlt, és kidöntött egy villanyoszlopot is Balatonszabadiban, a Zrínyi utcában. Az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszolták a sérült vezetéket, majd a siófoki hivatásos tűzoltók eltávolították a veszélyes fát.

Két húszméteres fenyő gyökerestől kidőlt és megrongált egy lakóházat és egy garázst is Siófokon, az Erkel Ferenc utcában. Nem sokkal később pedig a Budai Nagy Antal utcában egy családi ház tetejének bádogozását bontotta meg a szél. A város hivatásos tűzoltói mindkét helyszínen rövid időn belül megszüntették a veszélyt.

Egy parton tárolt vitorlásnak csapott a viharos szél egy fémvázas sátrat a vasárnap délutáni órákban, Siófokon a Horgony utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a sátorponyvát eltávolították, majd feszítővágóval ledarabolták a sátorvasat a vitorlásról.

A tabi önkormányzati tűzoltók Som külterületén távolítottak el kidőlt fát, Somogydöröcskén hétfő hajnalra virradóra pedig a törökkoppányi önkéntes tűzoltók daraboltak fel egy nagyméretű, útra dőlt fát, mely akadályozta a forgalmat.

Megosztás