Csurgói cukrász menetel a nemzetközi élvonalba

A világ egyik leghíresebb nemzetközi cukrászversenyére jutott ki egy csurgói cukrász hölgy. Zsuzsanna extra dísztorta kategóriában jutott ki a Londoni Bake and Cake-re.

Borongicsné Porcsa Zsuzsanna 20 éve tanulta ki a cukrászmesterséget. Tehetségét azonban tíz éven át nem kamatoztatta. Aktívan tíz éve kezdett újra tortákat, süteményeket készíteni. Először csak kis versenyeken vett részt, aztán következtek a nagyobbak. Legutóbb a Soproni Tortafesztiválra vitte műveit, ahol több mint ötven nevező számos munkáját látthatták az érdeklődők. Zsuzsanna extra dísztorta kategóriában aratott sikert a Jégbezárt világ című tortájával. Művével első helyezett lett.

Zsuzsa nem követi a divat által diktált trendeket, inkább saját elképzeléseit szereti megvalósítani. Persze, azért neki is vannak példaképei a szakmában.

Én érzésből végzem a cukrászkodást, és alázattal alkotom meg a tortáimat – mondta az Atádhírnek Zsuzsanna. – Számomra ez a legfontosabb.

Márciusba Ausztriába, Wels-be megy, a Kuchenmesse nevű versenyre. Ott kötött témában kell alkotni, ez a téma a vidéki élet lesz. Zsuzsán kívül csak 3-4 fő fogja képviselni a hazai cukrászszakmát Ausztriában.

Júliusban pedig újra megrendezzük a Palacsintázzunk együtt elnevezésű rendezvényt Csurgón – nyilatkozta Zsuzsanna. A cukrászhölgy volt a megálmodója a helyi rendezvénynek, ahol akár glutén- és cukormentes palacsintákat is kóstolhatnak a résztvevők. Októberben pedig Londonba fog utazni, hogy megmérettesse magát a Bake and Cake nemzetközi süteménykészítő versenyen.

Az édesszájúak nagy szerencséjére hamarosan a nagyközönség is megkóstolhatja munkáit, hiszen nemrég készült el a cukrászműhelye.

 

 

Megosztás