Doppingszerekkel kereskedett két férfi Marcaliban

Üzletszerűen elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség két – ötvenes, illetve harmincas éveiben járó – férfival szemben, akik doppingszerekkel kereskedtek Marcaliban.

A fiatalabb vádlott interneten keresztül nagyobb tételben rendelt tiltott teljesítményfokozó szereket, így nandrolon, testosteron, és stanazolol hatóanyagú készítményeket. A férfi ezután internetes alkalmazásokon keresztül tartotta a kapcsolatot idősebb társával, aki rendszeresen vásárolt tőle doppingszereket több mint 400.000,-Ft értékben.

Az idősebb vádlott a szereket részben saját használatra, részben tovább értékesítés szándékával szerezte meg, melyből a vádbeli időszakban hat embernek értékesített. A vádlott a vevőinek szánt tiltott anyagot több esetben is egy olyan edzőteremben hagyta, amit közösen látogattak. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói itt csaptak le a vádlott értékesítési csatornájára, és az edzőteremben lefolytatott kutatás során több ampulla doppingszert és fecskendőt foglaltak le.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottakkal szemben szabadságvesztés és vagyonelkobzás kiszabására tett indítványt. 

Megosztás