Drogot terjesztett a bűnmegelőzési egyesület Somogyban

A Balaton déli partján egy bűnmegelőzési szervezet terjesztett 6-7 éven át kábítószert. Elnöke az egyesület bűnmegelőzési védjeggyel felfestett terepjárójával hetente jár Budapestre a drogért. Videóval, fotókkal!

A felderítő munka eredményeként a rendőrök 2019. június 3-án az éjszakai órákban Budapesten és több Balaton-parti helyszínen is összehangolt akciót tartottak. A házkutatások alkalmával nagy mennyiségű készpénzt, közel másfél kilogramm növényi törmeléket és mintegy fél kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A nyomozók egy 47 éves budapesti lakost, valamint egy 28 és egy 45 éves balatonszemesi férfit fogtak el. Mindhármukat – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be  ma a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság épületében dr. Szijártó István r. ezredes, bűnügyi megyei főkapitány-helyettes, dr. Bebes Zoltán r. őrnagy, a bűnügyi osztály vezetője és Lantos Gábor r. őrnagy, a felderítő osztály megbízott vezetője.

A közbiztonság fenntartására alakult civil szervezet tagjainak létszáma alig 2-3 főre fogyatkozott az utóbbi években, és már nem tartottak fenn kapcsolatot a rendőrséggel – közölte Szijártó istván. A rendőrség kockázatelemző tevékenysége során figyelt fel a szervezetre, és megtudta: annak elnöke az egyesület bűnmegelőzési védjeggyel felfestett terepjárójával hetente jár Budapestre drogért, hogy abból fedezze saját szükségletét, a többit pedig értékesítse.

Megosztás