Egy ember megsérült a reggeli karambolban

Frontálisan ütközött két személyautó reggel 7 óra előtt Kadarkút határában, jelezték olvasóink. A rendőrség érdeklődésünkre megerősítette az információt. Közölték: egy ember megsérült a balesetben.

Frissítés 12.10-kor:

Időközben megérkezett a katasztrófavédelem tájékoztatása is a Kadarkút határában, a gigei elágazónál történt reggeli balesetről helyszíni fotókkal együtt.

„A gépkocsikban csak a sofőrök utaztak, mindketten ki tudtak szállni. A baleset helyszínére kiérkező kadarkúti önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és közreműködtek a műszaki mentési munkálatokban.

Az elmúlt napokban több súlyos közlekedési baleset is történt a megye útjain, ezért felhívjuk mindenki figyelmét, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjen!”

09.00 óra:

A kézsérülést szenvedett gépjárművezetőhöz mentőt kellett hívni. A megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén közölték: a 6616-os jelű, Kaposfő-Lábod összekötő úton egyelőre tisztázatlan okból ütközött össze frontálisan a két személygépkocsi, félpályán haladt a forgalom, vizsgálják a baleset körülményeit. 

Olvasónknak köszönjük az információt és a fotót. 

Ezekben a napokban – és általában a téli időjárási körülmények között – fokozott veszélyesek lehetnek az utak: elsősorban a fagyás, illetve az ónos eső okozhat komolyabb problémákat, jelentősen megnövekedhet a csúszásveszély. Erre éppen tegnap figyelmeztetett a közútkezelő.

„Hogy miként lehet az ónos eső ellen védekezni, arra ad választ ez a videó, amit most publikáltunk hivatalos Youtube csatornánkon.”

Az elmúlt két napban a sószórási munkák során országosan több mint ezer tonna útszóró sót és mintegy 500 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattok ki a szükséges helyszínekre a Magyar Közút. 

További információk az országos közutak téli útüzemeltetésről itt érhetőek el a weboldalukon. Az aktuális útviszonyokról és forgalmi helyzetről pedig Útinform szolgálatuk oldalán itt tesznek közzé folyamatosan friss információkat.

 

Megosztás