Elásott holttest: az elhunyt lánya gyanúsított

A somogyi rendőrök segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt nyomoznak az ügyben egy öreglaki nő ellen. Ő gondozta 80 éves anyját, akinek a holttestét tegnap megtalálták a kertben elásva.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. március 1-jén 12 óra 15 perckor érkezett bejelentés, miszerint Öreglakon, egy nagyhegyi háznál valószínűleg egy idős nő holttestét ásták el.

A rendőrök a helyszínen az ingatlan kertjében egy sírt találtak. A temetkezési vállalat munkatársai a nyomozók jelenlétében a holttestet kihantolták, amelyet az igazságügyi orvosszakértő megvizsgált és elsődlegesen az idegenkezűséget kizárta.

A családi házban egy 80 éves nő és az őt gondozó lánya éltek, nehéz körülmények között. Az anya 2017. év végén betegségben elhunyt, 59 éves lánya a kertben temette el. A nyomozás során beszerzett információk alapján felmerült a segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja, ezért a nőt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Megosztás