Építik a 67-es gyorsforgalmi út déli szakaszát

Megkezdődött a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi út déli szakaszának építése. A 3,14 kilométer hosszú kaposfüredi elkerülő 2023 tavaszára készül el – jelentették be a kedden Kaposváron.

A mintegy 8 milliárd forint hazai költségvetési forrásból kétszer kétsávos, 110 kilométeres óránkénti sebességre tervezett főút készül, a fejlesztés a kerékpáros közlekedés biztosítását, közvilágítási hálózat, vadvédelmi kerítés és a 67-es út üzemi hírközlő rendszerének kiépítését is magába foglalja.
A 46,5 kilométer hosszú 67-es gyorsforgalmi út nagy részét 2019-ben adták át a forgalomnak. A kaposfüredi elkerülő mellett még hiányzó legészakibb szakasz, a 11 kilométeres látrányi elkerülő út építése várhatóan idén szeptemberben indul, és 2023 karácsonyára fejeződik be.
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) tájékoztatása szerint a 67-es gyorsforgalmi út építése annak teljes hosszát tekintve 130 milliárd forintba kerül, nagy előnye lesz, hogy Kaposvárról személyautóval fél óra alatt elérhetővé válik az M7-es autópálya.
Az eseményen Szita Károly (Fidesz-KDNP), a somogyi megyeszékhely polgármestere azt hangsúlyozta, hogy már az út megépítésének a hírére megnőtt a befektetők érdeklődése Kaposvár iránt. Szerinte a város az útfejlesztés nélkül nem tudná megvalósítani a célját, hogy emelkedjen a kaposváriak jövedelme, és mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar.
A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila a közösségi oldalán azt üzente: a bővítés a kaposváriak számára több egyszerű útépítésnél, egy versenyhátrány ledolgozását jelenti.

 

 

 

Megosztás