Fák dőltek ki, ágak szakadtak le: zúzmarával támadott a tél

Az utak mentén fák dőltek ki, ágak szakadtak le a vastagra hízott zúzmara súlya alatt, veszélyeztetve a közlekedők biztonságát. Emiatt többször riasztották műszaki mentésekhez a tűzoltókat, főleg Kadarkút környékén.

A károkért a párás, ködös levegő fagypont alá hűlésével fákon, ágakon lerakódó zúzmara volt a felelős. 

Szerdán este a Hencse és Lad közötti útszakaszon több helyen is ágak törtek le a fákról, veszélyeztette a közlekedést. A kiérkező egység eltávolította az ágakat, és megtisztította az úttestet. Nem sokkal később egy Vótapuszta irányából Kadarkút felé közlekedő személyautó az útra lehulló zúzmarán megcsúszott, kisodródott és az árokban az oldalára borult, amint arról tegnap már hírt adtunk. A járműben négyen utaztak, közülük egy embert a tűzoltók segítettek ki a gépkocsiból. Műszaki mentő is vonult a helyszínre a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról, amellyel a tűzoltók kerekeire állították a sérült járművet, és megszüntették a forgalmi akadályt . Még aznap éjszaka a Kadarkút és Gige közötti útszakaszon tucatnyi helyen szakadtak faágak az úttestre a vastag zúzmararéteg súlya alatt. Az aszfaltot a kadarkúti egység tisztította meg.

Csütörtökön folytatódtak a műszaki mentések: hajnalban a Hedrehely előtti útszakaszon két úttestre dőlt, közlekedést veszélyeztető, nagyméretű faágat daraboltak le motorfűrésszel a tűzoltók, majd a délelőtti órákban Kadarkút és Lad között kellett letört ágaktól megtisztítaniuk az utat. Este pedig Hencsén, a Kossuth Lajos utcában egy veszélyesen az út fölé dőlt fenyőfát vágott ki és távolított el motorfűrésszel, teljes útzár mellett a kadarkúti önkormányzati egység. 

 

Megosztás