Felfüggesztett börtön és 27 milliós bírság a kutyaszaporítónak

Kiszabta a bíróság a tacskószaporító büntetését. A nő rettenetes körülmények között tartott csaknem száz kutyust Barcson: a szűk hely miatt saját ürülékükben feküdtek. Most már hivatalosan örökbe lehet fogadni őket.

Tavaly szeptember elején számolt be az Atádhír a 86 barcsi mentett tacskóról. A kutyusokat áldatlan állapotok közt tartotta egy nő. A rendőrség a házkutatás után elkobozta az ebeket, majd állatvédő egyesületekhez szállította őket. A legtöbb állatot az Eszkuláp Egyesület fogadta be, de még további nyolc menhely segítségére volt szükség, hogy el tudják helyezni a barcsi tacskókat. A szaporítót egy év két hónap felfüggesztett börtönbüntetésre és 27 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a bíróság. A költségek jelentős részét a tacskók szállítása, elhelyezése, orvosi kezelése és ellátása teszi ki.Az elsőfokú és nem jogerős ítélet szerint az 57 éves nő fém és műanyag szállítóboxokban tartotta azebeket. A tacskók a szűk hely miatt saját vizeletükkel és bélsarukkal szennyeződtek. Ennek következtében sokuknál szem- és fülgyulladás alakult ki. Nagy részük pedig le is soványodott. Azóta a kutyák „bűnjelnek” számítottak, viszont most, hogy bírósági döntés született az ügyben, már hivatalosan is örökbe fogadhatóak. A fajtatiszta tacskók közt akad már, amely igazi közszereplő.

Jampi és gazdája
Jampi és gazdája

Jampi kutya, a facebookceleb Demény, a Kötsög kis társa. Demény pedig igazán népes rajongótáborral rendelkezik, hiszen a közösségi oldalon már több mint 70.000 követője van. Így gyakran olvashatnak az állatbarátok a kis Jampi hogylétéről is. A már egy éve húzódó ügy mérföldkő a kutyusok életében, és az állatvédő egyesületek is történelmi ítéletként emlegetik.

Megosztás