Felnőttek: Irány az egyetem 2020!

Ingyenes képzéseket hirdetnek az emelt szintű érettségire készülő felnőtt korúaknak. A felkészítő kurzusok jövő januárban indulnak 9 tantárgyban. Már lehet jelentkezni!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága, a Klebelsberg Központ és a Magyar Rektori Konferencia, közös programot indít Irány az Egyetem 2020 néven. A Program keretében a jelentkezők segítséget kapnak az emelt szintű érettségire történő felkészüléshez. A Programra a tankerületi központok által fenntartott intézmények mellett, egyházi és szakképzési centrumok által fenntartott iskolák is bekapcsolódnak.

Ki jelentkezhet?

Minden olyan, nagykorú, cselekvőképes, tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező, az érettségi bizonyítványt 2019. december 31. előtt megszerzett magyar állampolgár jelentkezhet a Programba, aki valamely tárgyból emelt szintű érettségi vizsgát szeretne tenni a 2020. május-júniusi érettségi időszakban.

Hol lehet jelentkezni és mire?

Minden megyében megszervezésre kerülnek az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamok. A települések és intézmények listája a kapcsolattartók elérhetőségeivel együtt a Központ honlapján megtalálható. Egy fő, maximum két külön tantárgya jelentkezhet egy időben.

Az alábbi tantárgyak esetében indul januárban a felkészítés:

magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, angol, német, fizika, biológia, kémia, földrajz

Hogyan indul a Program?

A felkészítők 2020. január harmadik hetében kezdődnek el, és 2020. április 30-ig tartanak. A Programban történő részvétel ingyenes.

A program a Kaposvári Tankerületi Központ illetékességi területén két gimnáziumban kerül megszervezésre: a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban és a Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégiumban.

Előzetesen jelentkezni írásban, a név és a választott tantárgy, valamint a település megadásával lehet 2019. december 3. – 2020. január 9. között, az alábbi érhetőségeken keresztül:

Kaposvári Tankerületi Központ
7400, Kaposvár, Szántó u. 5.
Kapcsolattartó: Dr. Kalózné Pápa Ágnes
Telefon: +36 82 795 223;
E-mail: agnes.kaloz@kk.gov.hu

Minden, a programmal kapcsolatos információ a Klebelsberg Központ oldalán elérhető!

Megosztás