Fogamzásgátlókkal, injekciókkal csalt a fiatal nő

Ritka termékekre specializálódott a nő, akit Somogyban tartóztattak le végül: pl. lombikprogramban használt injekciókra, márkás ruhákra és fotótechnikai eszközökre. Csalássorozatával 41 sértettet csapott be fél év alatt.

Szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség azzal a húszas éveiben járó tatai nővel szemben, akit az ellene indult büntetőeljárások sem tartottak vissza további csalások elkövetésétől, mígnem Kaposváron letartóztatták.

A vádirat lényege szerint annak ellenére, hogy a fiatal nővel szemben már folyamatban volt egy nyomozás Körmenden, az internetes csalásokat folytatva továbbra is számos sértettet ejtett tévedésbe az ország különböző pontjain.

A vádlottnak két fő módszere volt a pénzszerzésre: egyrészről figyelte az internetes adásvételi fórumokat, ahol a sértettek által közétett árukeresésekre jelentkezett eladóként azt állítva, hogy rendelkezik a megjelölt – olykor egészen ritka – termékkel; más esetekben közösségi, illetve hirdetési oldalakon álnéven, hamis profillal hirdetett árukat, majd a vételár és a postaköltség átutalását követően a sértettek számára elérhetetlenné vált.

A vádlott hirdetéseiben egyébként gyógyszerekre – így különösen fogamzásgátló tablettákra, terhesvitaminokra, illetve lombikprogramban használt injekciókra – specializálódott, de előfordult olyan is, hogy márkás ruhadarabokat, illetve fotótechnikai eszközöket kínált eladásra.

A vádlott a 2021 novembere és 2022 májusa között elkövetett csalássorozattal végül 41 sértettet ejtett tévedésbe, mígnem a kaposvári nyomozók azonosították és őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a letartóztatását is elrendelték.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló nővel szemben végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Depositphotos
Depositphotos

Megosztás