Fókuszban a közbiztonság a balatoni szezonnyitón

Indul a nyári idény a Balatonon, ilyenkor nemcsak a turisták száma nő a többszörösére, hanem a baleseteké és a bűncselekményeké is. Garantálni kell a közbiztonságot. Videó a vízimentési gyakorlatról!

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) 2018. május 23-án Siófokon tartotta sajtótájékoztatóval egybekötött szezonnyitó értekezletét.

A bizottság a turisztikai idényben megnövekedett rendőri feladatok eredményes végrehajtása érdekében jött létre, amely Somogy, Veszprém és Zala megyében a Balaton-parti, Fejér megyében a Velencei-tó térségében működő rendőrkapitányságok tevékenységét hivatott összehangolni. A feladatok koordinációját 2018. évben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság végzi.

A szervezet elsődlegesen az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken a balesetek, a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzését, felderítését, a rendőri feladatok egységes, hatékony és szakszerű végrehajtását tűzte ki célul. Ennek eredményeként szavatolja a régióban élő lakosság és az idelátogató turisták biztonságérzetét.

A szezonnyitó értekezletet Lakatos Tibor r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály vezetője nyitotta meg. A főosztályvezető elmondta, hogy a BKKB és a rendőrség kiemelt feladata a nyári időszakban a Balaton és a Velencei-tó térségének szélsőségektől mentes közbiztonságának garantálása.

A Bizottság soros elnöke, Pungor János r. ezredes elmondta, hogy az érintett megyék állandó lakossága mellett az ide érkező turisták óriási száma és az évente megrendezésre kerülő, nagy tömegeket vonzó rendezvények is feszes szolgálatellátást és kiemelt figyelmet igényelnek.

Megosztás