Gyenesei István vezeti a Somogyért Egyesület megyei listáját

Az országosan is ismert, nagy tapasztalattal rendelkező önkormányzati politikust választotta egyhangú szavazással a Somogyért megyei listavezetőjévé és egyben a megyei közgyűlés elnökjelöltjévé az egyesület közgyűlése.

A Somogyért Egyesület a megye egyik legerősebb civil szervezetének, a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetségének a támogatásával indul a választáson. A jelölő lista második helyét Stikel János, a nyugdíjas szövetség elnöke kapta. A többi helyet polgármesterek, civil szervezeti, intézményi, gazdasági vezetők töltik be az Egyesület hétfői elnökségi ülésének döntése alapján.

A szervezet mai sajtóközleménye szerint „Gyenesei Istvánt, az országosan is ismert, nagy tapasztalattal rendelkező önkormányzati politikust választotta egyhangú szavazással a Somogyért Egyesület megyei listavezetőjévé, és egyben a megyei közgyűlés elnökjelöltjévé az őszi önkormányzati választásra az egyesület küldöttközgyűlése. A Somogyért 1994 óta minden alkalommal az első három hely valamelyikén végzett a megyei választáson.”

Gyenesei István az elnökségi ülés előtt elmondta: egy emberarcú Somogy működtetése a legfőbb céljuk. Fontosnak tartják a civilek részvételét a megyei közgyűlésben, ahol a pártok mellett el nem kötelezett választók hiteles képviseletét kívánják ellátni. Összefognak, és együtt cselekszenek mindenkivel, akinek valóban szívügye Somogy megye jelene és jövője. Hídként kívánnak működni a politika helyi szereplői között, ebben a végletekig szétszabdalt, de együttműködésre ítélt világban.

Megosztás