Gyújtogatássorozat egyetlen éjszaka alatt

Először bálák kaptak lángra Öreglakon, majd a közelben egy melléképület gyulladt ki, végül egy égő ól miatt érkezett segélyhívás: állatokat tartottak benne. Vizsgálják az ügyet, de vélhetően gyújtogatás történt.

Szalmabálák égnek az udvaron – így érkezett az első bejelentés Öreglakról. A Váralja utcai házak mögött kapott lángra egy szénakazal és több szalmabála. A marcali és a kaposvári hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet, majd szétbontották a bálákat, izzó gócok után kutatva. Az utómunkálatok zajlottak éppen, amikor az állomány észlelte, hogy a beavatkozás helyszínétől néhány háznyira kigyulladt egy melléképület. A lakóházzal egybeépített építmény – amelyben kutyákat is tartottak – teljes terjedelmében égett. A tűzoltók felébresztették a tulajdonosokat, kimentettek tizenöt kutyát az épületből, majd két vízsugárral megfékezték a lángokat. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át a lakóház tetőszerkezetére.

Ezzel egy időben újabb jelzés érkezett a megyei tevékenységirányítási központba, mely szerint Öreglak Dózsa György utcájában is kigyulladt egy állatok tartására használt melléképület. A helyszínre újabb kaposvári egységeket, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. Az oltási munkálatokban a helyi önkéntesek is közreműködtek. A tűzoltók kihoztak egy gázpalackot az épületből, amelyet nem ért hőhatás, és kimentették a szárnyasokat és a nyulakat az ólból. Négy vízsugárral sikerült megakadályozni, hogy a lángok továbbterjedjenek.

Az esetek során nem sérült meg senki. A három tűzeset keletkezésének okát tűzvizsgálati eljárás során tisztázzák – közölte a katasztófavédelem.

Fotó: Marcali és Kaposvár HTP

Megosztás