Halálra gázolta a zebrán az asszonyt

A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütötték el a 69 éves nőt, aki súlyos sérülései miatt a kórházba szállítását követően életét vesztette. A rendőrség most vádemelési javaslatot tett a halálos balesetben. Fotókkal!

Tavaly november 30-án 7 óra körül Kaposváron történt a tragédia. A Vásártéri úton közlekedett egy somogyjádi gépkocsivezető, amikor a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött egy 69 éves nőt. Az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

A büntetőeljárás keretében a balesetvizsgálók – szakértők bevonásával – megállapították, hogy az 54 éves sofőr nem biztosított elsőbbséget a neki balról-jobbra, a kijelölt gyalogátkelőhelyen átkelni szándékozó hölgy részére. A rendőrök a férfit halálos közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Kaposvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére. 

Megosztás