Három óra leforgása alatt újabb két tűz Nagyatád térségében

Az első tüzesetről délben kaptak riasztást a tűzoltók. Szabás külterületén az aljnövényzet kapott lángra. A második riasztás alig három óra múlva érkezett Segesdről. Negyven köbméternyi tüzifa égett egy ház udvarában.

A szabási külterületre a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltóság autói érkeztek elsőként. A barcsi és kaposvári beavatkozóegységekre is szükség volt kármentés során. 15 hektáros területen leégett a magasfüves vegetáció, a nádas és a bokrok. Az oltásti munkálatokat nehezítette a szárazság és a nagy szél. Majdnem három órás megfeszített munka volt, hogy megfékezzék a lángokat. A tűz keletkezésének oka ismeretlen.

A második estig alig három óra telt el. Segesdtől több kilóméterre már látható volt az a füst, ami egy egész falurészt elsötétített. A Bajcsy-Zsilinszky utcában egy ház udvarán lévő tüzifa kapott lángra. A szél miatt félő volt, hogy további lakóházak és melléképületek is veszélybe kerülnek. Négy vízsugárral több oldalról végezték a tűzoltók az oltást. A tűz keletkezésének okáról a ház tulajdonosát kérdeztük, nyilatkozata a videóban látható. Személyi sérülés nem történt.

 

Tíz tűzesethez riasztották a tűzoltókat szerdán Somogyban, ebből kilenc alkalommal szabadtéren felcsapó lángokkal kellett megküzdenie az egységeknek. A nádas- és aljnövényzet tűz kialakulásának különösen kedvez ez az időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tüzek is gyorsan továbbterjedhetnek. – olvasható a katasztrófavédők oldalán.

A szabadtéri tüzek szinte mindegyikét emberi gondatlanság, felelőtlenség okozza, pedig komoly tűzvédelmi bírságra számíthat az aki, megsérti a tűzgyújtási szabályokat.

 

 

Megosztás