Hosszú hétvégéje volt a tűzoltóknak

Nem kevesebb, mint 24 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogyban a pünkösdi hosszú hétvégén. Ezek között szerepelt 7 tűzeset, 11 műszaki mentés és 6 alkalommal téves riasztás miatt vonultak ki a lánglovagok.

 Pünkösdkor a szentlélek láng formájában száll le az apostolokra – olybá tűnik hogy ez alkalommal valódi lángok is lecsaptak Somogy számos pontján. A katasztrófavédelem oldalán olvashattunk a tűzoltók mozgalmas hétvégéjéről. Több alkalommal támadt szabadtéri tűzeset, és számos baleset is történt a hétvégén, ezek némelyikéről az atadhir oldalán is olvashattak. A pénteki mézszállító teherautó balesetével kezdődött a tűzoltók mozgalmas ünnepi hétvégéje, amikor is egy Ifa pótkocsija, mely Vas megyéből szállította a lépes kereteket, az erzsébetpusztai elágazásnál árokba borult. Szerencsére a balesetnek nem volt sérültje.

Még ugyanezen a napon egy öthektáros vágástéri területen mintegy két hektáron égett a gaz és a hulladék Görgeteg és Csokonyavisonta között, ahogy arról korábban tudósítottunk. Görgeteg önkéntes tűzoltói, valamint a nagyatádi hivatásos egységek öt vízsugárral kezdték oltani a tüzet, végül sikerült körülhatárolni. Egy közeli 5 hektáros fenyőerdőt is veszélyeztettek a lángok. 

Szombaton egy személyautó felhajtott a járdára és egy villanypóznának ütközött Siófokon. A sofőr könnyebben megsérült, az autó egy elektromos modell volt, az áramtalanítást követően a siófoki hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést. 

Még ugyanezen a napon egy balatonlellei ház erkélyén a műanyag virágtartók kaptak lángra. A tűz átterjedt az épület szerkezetére is, de szerencsére a tulajdonos résen volt: porraloltóval sikerült azt megfékeznie. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók kivonultak a helyszínhez, majd a ház szigetelését megbontva fecskendővel visszahűtötték a még izzó részeket. 

Még vasárnap hajnalban a siófoki hivatásos tűzoltókat Enyigre riasztották: egy illegális szemétlerakó lakossági hulladéka és építési törmelékhalma kapott lángra. Mintegy 200 négyzetméternyi területen terjedt szét a tűz. A lángoknak volt mit elemésztenie, egyes részeken a szeméthalom a 4 méteres magasságot is elérte. Az oltáshoz ezeket szét kellett bontani, melyhez a helyi önkormányzat dolgozói erőgépeket vetett be.

Vasárnap délelőtt két autó ütközött össze Kadarkúton, ahogy arról korábban mi is tudósítottunk. Az egyik jármű az árokban landolt, ennek áramtalanítását és elvontatását a a heyi önkormányzati tűzoltók végezték. A másik autó sofőrjét kórházba szállították a mentők kivizsgálásra. 

Árokban landolt Kadarkúton
Árokban landolt Kadarkúton

Még ugyanezen napon délelőtt Böhönyére is riasztották a tűzoltókat: egy kiskutya belezuhant egy családi ház udvarán korábban emésztőgdörként használt üregbe. A böhönyei önkormányzati tűzoltók a pórul járt ebet dugólétra segítségével mentették ki, sérüések nélkül juttaták vissza a gazdihoz. 

Kaposváron a Dombóvári úti hulladéklerakó telepén mintegy 150 négyzetméteren izzot a meggyulladt szemét. Vízsugárral sikeresen eololtották a hulladékkupacokat a megyeszékhelyi hivatásos tűzoltók. Ugyanacsak szemét kapott lángra az M7-es autópálya mellett, ezúttal vágástéri hulladék Fonyód közelében. A helyszínre marcali és fonyód tűzoltói érkeztek eloltani a tüzet. Három vízsugárral sikerült megfékezni a lángokat. Mindkét tűzről beszámolt az atadhir.hu korábbi cikkében.

Az indulókép illusztráció!

Megosztás