Ismeretlen férfi maradványaira találtak gombaszedés közben

Somogyban egy házaspár emberi csontokra bukkant az erdőben 10 hónapja. A maradványokról nemrég megállapították, hogy egy 18 év körüli férfié volt. A rendőrség a lakosság segítségét kéri a holttest azonosításához.

A rutinos gombászok abban a reményben indulnak az erdőbe, hogy vargányára, vagy rókagombára bukkanak a bokrok tövében. Ám tavaly decemberben egy házaspár sokkal kellemetlenebb dolgot fedezett fel nem messze egy szántódpusztai turistaösvénytől. Egy bokros-fás területen egy emberi holttest maradványait találták meg.

A pár értesítette a rendőrséget, akik átfésülték a környéket. A holttest személyazonosságának megállításában nem volt könnyű dolga a szakértőknek: mindössze egy nejlonzsák darabjai, egy állkapocs nélküli koponyacsont és pár bordacsont került elő.

Szemrevételezés alapján az első orvosszakértői vélemény szerint egy 13-14 év körüli lányé voltak a csontok. Azóta azonban a genetikai vizsgálat kimutatta, hogy férfi volt az illető, 10-18 éves lehetett. Elképzelhető, hogy a holttest akár már 20 éve ott hevert az erdőben. Egyelőre nem tudni, hogy bűncselekmény áldozata lett-e.

A nyomozók tüzetesen átnézik az eltűntek listáját, hátha egyezésre bukkannak. Az ügyben a siófoki rendőrkapitányság indított eljárást.

Az koponyacsont alapján rekonstruálták a férfi arcmását. Ez alapján remélik azonosítani az illetőt.

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki a leírás, vagy a fénykép alapján segíteni tud az elhunyt azonosításában, jelentkezzen a Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán a 8600 Siófok, Sió utca 12-20. szám alatt, vagy hívja a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-82-502-700-as telefonszámon, vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, továbbá a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás