Itt a tanítási időszak közlekedési rendje

Szeptember 2-tól ismét a tanítási napokon érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. A zökkenőmentes iskolakezdés érdekében a szeptember havi és első félhavi helyközi bérletek már a hétvége óta érvényesek.

Szeptember 2-án, hétfőn a hét első iskolai előadási és munkanapjának, 3-án, kedden az iskolai előadási és munkanapoknak megfelelően közlekednek a járatok.

A nappali vagy esti tagozatos diákok a lakóhelyük és az iskolájuk/gyakorlati helyük között – helyközi utazáskor – 90%-os bérlet megváltására jogosultak. A fentiektől eltérő, bármilyen más viszonylatra 50%-os menetjegyet vásárolhatnak, míg a levelezős diákok a lakóhelyük és az iskolájuk között helyközi viszonylaton vehetik igénybe ezt a kedvezményt. A pénztárakban megváltott bérleteken elegendő csak az oktatási azonosító számot feltüntetni. Az autóbusz-vezetőnél és bérletértékesítési partnereinknél vásárolt bérletekre azonban a nevet, az oktatási azonosító számot és a vásárlás dátumát is tollal, jól olvashatóan rá kell írni. A kedvezményre való jogosultságot – minden esetben – érvényes diákigazolvánnyal vagy az azt helyettesítő igazolással és a lakcímkártyával lehet igazolni.

A Volánbusz Zrt. arra kéri az utasokat, hogy az utazásuk előtt minden esetben tájékozódjanak a Volánbusz és a közlekedési központok honlapján is elérhető menetrendi változásokról, valamint a kedvezményekkel kapcsolatos további részletekről.

Megosztás