Kamiont borított fel a hirtelen jött viharos szél

Letépett tetők, kidöntött fák és egy lesodródott kamion – eddig ez a mérlege a Magyarországra betörő hidegfront következtében kialakult szélviharnak. A katasztrófavédők fokozott óvatosságra intenek.

A Kárpát-medencébe kedden délelőtt viharos széllel betörő erős hidegfront nyomán komoly károk keletkeztek Somogy megyében is. A helyenként 100 km/h-s sebességet is megközelítő széllökések fákat döntöttek ki, ágakat szakítottak le, megbontották házak tetőszerkezetét – jelezte az Atádhírnek a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Szigetvár és Barcs között az erős széllökések lesodortak az útról egy kamiont.

Különösen sok káresemény történt Somogy megye északi részén, azon belül is Marcali térségében. A mai nap során már több mint húsz esetben kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk viharkároknál. Várhatóan az időjárás a következő napokban sem lesz kegyes hozzánk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat holnapra is fenntartja a megyére kiadott másodfokú figyelmeztetését az erős széllökések miatt. A katasztrófavédők kérik a közlekedőket, hogy a szokásosnál is figyelmesebben vegyenek részt a közlekedésben, és legyenek türelemmel a műszaki mentések ideje alatt.

Megosztás