Kigyulladt autó, viharkárok és hármas karambol

Somogyban 28 alkalommal riasztották a tűzoltókat a hétvégén. A pénteki viharkárok felszámolása mellett baleseteket követő műszaki mentéseknél, valamint néhány tűzesetnél kellett helytállniuk a megye tűzoltóinak. Fotók!

Az országon pénteken átvonuló, felhőszakadással, erős széllel járó hidegfront komoly károkat okozott Somogyban is. A megye középső részein a lokálisan nagy mennyiségű csapadék mélyebben fekvő településrészeket öntött el. Somogyjádon a tűzoltók három szivattyúval emelték át a felgyülemlett vizet a település központjában pénteken este. Szerte Somogyban pedig a viharban kidőlt fákat, letört faágakat kellett a tűzoltóknak eltávolítani a közterületekről, utakról a hétvége folyamán.

Vasárnap délelőtt tolatás közben letért az úttestről és árokba csúszott egy autóbusz Balatonfenyvesen. A helyszínre a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik drótkötél segítségével kivontatták a járművet az árokból, megszüntetve a forgalmi akadályt. A baleset idején a különjáratú autóbuszon utasok nem tartózkodtak.

Szintén vasárnap délelőtt négy személyautó szenvedett ráfutásos balesetet a 7-es számú főútvonal 104-es kilométerénél, Siófok térségében. A balesethez Siófok hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanítottak három gépkocsit, illetve az útra folyt olajat felitatták.

Az M7-es autópálya Nagykanizsa felé tartó oldalán, a 129. kilométerszelvénynél egy személygépkocsi gyulladt ki vasárnap délután. A járműben ketten utaztak, amikor észlelték a bajt, megállították a járművet, és kiszálltak belőle. A siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángoló autót. A jármű teljesen kiégett, aminek következtében a pályatest felülete is károsodott a leállósávban.

Megosztás