Kiverték belőle a rezsipénzt

Fenyegették, verték, és a nemi szervénél fogva rángatták ki az ágyából a férfit, amiért nem szállt be a közüzemi díjak fizetésébe, és nem mosakodott. A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt a tettesek ellen.

Szokatlan lakótársi szituáció alakult ki egy kadarkúti ingatlanon, ami több hónapon át elnyúló bántalmazássá fajult. A történet szerint 2018-ban egy férfi és élettársa költözött a házba, mely korábban egy testvérpár tulajdona volt. Közülük az egyik, a sértett, egy szellemi hanyatlásban lévő, rossz fizikai állapotú férfi volt. A vádlottak meg akarták vásárolni az egész házat, ám csak a sértett testvérével tudtak szerződést kötni, mivel a tulajdonrésze végrehajtási joggal volt terhelve. Így aztán férfi és élettársa kénytelenek voltak összeköltözni a sértettel.

A lakótársi viszony nem volt felhőtlen, rendszeressé váltak a viták. A veszekedések tárgyát elsősorban az képezte, hogy a sértett nem volt hajlandó a rá eső közüzemi díjakat fizetni, és elhanyagolta személyi higiéniáját.

Így történt, hogy tavaly januárban elvették a férfi bankkártyáját, majd fenyegetéssel elérték, hogy árulja el a PIN kódot. Így a  számlájáról első körben levettek 27 ezer forintot, ám a sértett ezt követően letiltatta a kártyáját. A vádlottak keményebb eszközökhöz folyamodtak, és ütlegelni kezdték a férfit, hogy pénzt adjon. Ennek hatására további 260 ezer forintot adott át a részükre.

Mivel a sértett személyi higiéniájában nem történt változás, ezért áprilisban felszólították őt, hogy fürödjön meg. Ennek nem akart eleget tenni, ezért a vonakodó sértettet a nemi szervénél fogva lerángatták az ágyáról, aki emiatt komoly sérüléseket szerzett. Ezt nem kezelték időben, csak tíz nappal később vitték kórházba, ahol meg kellett műteni. A sérülései így is maradandónak bizonyultak.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt álló I. rendű vádlottal szemben 7 év, a szintén távoltartás hatálya alatt lévő élettársával szemben 3 év 6 hónap börtönbüntetést indítványozott előkészítő ülésen történő beismerés esetén. Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

Megosztás