Lebukott az illegális pálinkaárus

Házi pálinkát árult, és egészen addig nem is volt ebből baj, amíg egy barátja nem próbált meg neki újabb vevőket keresni: kiragasztott egy apróhirdetést egy bevásárlóközpontban. Ezen akadt meg egy pénzügyőr szeme.

A barátja segített túladni a „többleten” annak a férfinek, akitől 90 liter pálinkát foglaltak le a NAV Somogy megyei munkatársai.

Egy forgalmas bevásárlóközpontban kiragasztott, házi pálinka árusításáról szóló apróhirdetésre lett figyelmes egy pénzügyőr. A NAV munkatársai felhívták a hirdetésben szereplő telefonszámot, a jó barát pedig megadta az eladó elérhetőségét. A revizorok a megbeszélt helyen megvásárolták az öt liter házi pálinkát, bizonylatot azonban nem kaptak. A pénzügyőrök is megjelentek a helyszínen, és további 85 liter eladásra szánt gyümölcspárlatot találtak, amit le is foglaltak.

Az eladó magánfőzőként állította elő a pálinkát, párlatadójegyet is igényelt rá, azonban értékesíteni így sem lehetett volna. Meg is döbbent, amikor kiderült, hogy a barátja úgy próbált neki segíteni, hogy hirdetést ragasztott ki egy bevásárlóközpontban. Erre mondják: minek az embernek ellenség, amikor ilyen barátai vannak.

Az illegális pálinkakereskedő több száz ezer forintos bírságra számíthat.

(A nyitókép illusztráció. Forrás: boraszportal.hu)

Megosztás