Letartóztatták az istvándi uzsorást – videóval!

Kihasználta a rászoruló emberek helyzetét: aránytalan mértékű kamatra adott nekik kölcsönt, aminek a visszafizetése súlyos nélkülözésnek tehette ki őket és hozzátartozóikat.

A gyanúsított 2020 évtől kezdődően rendszeres haszonszerzésre törekedve, több környékbeli rászorult helyzetét kihasználva olyan kamatos kölcsönt adott részükre, amely alkalmas volt arra, hogy a sértetteket súlyos, illetve további súlyos nélkülözésnek tegye ki.

A kaposvári rendőrök előkészített akciót követően vették őrizetbe a férfit és tettek előterjesztést letartóztatására.

Az ügyészség kényszerintézkedésre vonatkozó indítványának a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének és újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésének megakadályozása érdekében.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának rendőrei a bevetési egység segítségével 2021. február 8-án reggel az otthonában fogták el és állítottak elő a 43 éves férfit. Az egyenruhások az ingatlanban tartott házkutatás során nagy mennyiségű készpénzt és ékszereket foglaltak le.

Nemrég számoltunk be róla, hogy egy 45 éves istvándi férfit szintén uzsora bűntett miatt ítélt el a bíróság.

Megosztás