LMP: állítsák meg a kórházi fertőzések számát!

A kaposvári kórházban is, különösen a szülészeten egyre több a fertőzés, az elmúlt 8 évben országszerte megduplázódott ezek száma – mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője kaposvári sajtótájékoztatóján.

A Somogy megyei Kaposi Mór Oktató Kórház előtt tartott sajtótájékoztatóján az LMP országgyűlési képviselője kiemelte: a higiéniás szabályok betartása a mai napig nem megoldott, a kórházakban, rendelőkben szerzett fertőzések száma évről évre nő. A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a kormány pedig pedig semmit nem tesz.

Ungár Péter a kaposvári megyei kórházban tapasztalható állapotokról szólva felhívta a figyelmet: tarthatatlan, hogy a kórházi fertőzések szempontjából a legrosszabb állapotban lévő részleg a szülészet. Ungár Péter kifejtette, hogy rengeteg hihetetlen történetet mesélnek a szenvedő alanyok a megyei kórházban uralkodó állapotokról, és ezeket az LMP új kezdeményézésnek csatornáján, a helyi ügyek rendszerén keresztül teszik meg. Az LMP ezért költségvetéshez olyan módosítót nyújtott be, ami ami 5 milliárd forintot csoportosít át a kaposvári kórház szülészetének a felújítására.     

Az LMP a központi költségvetés tárgyalásakor és a módosító indítványok benyújtásakor is azt az álláspontot képviselte, hogy egy valóban működő és valóban ingyenes állami egészségügyhöz első körben összesen 300 milliárd forintnyi azonnali forrásbevonás szükséges.

Felder Frigyes, a kaposvári közgyűlés LMP-s képviselője rámutatott, hogy Kaposváron és a megyében sok kisgyermekes családnak probléma, hogy nincs egy olyan hely, ahol biztonságosan otthagyhatnák a gyermekeiket pár órára. Ezért az LMP olyan kezdeményezéssel is élt, hogy az önkormányzat indítson ilyen szolgáltatást, megfelelő épületben, biztosítva a működési költséget is.

Megosztás