Megszállta a rendőrség Csokonyavisontát

Rengeteg rendőr és rendőrségi autó van a faluban és a környéken – ezt jelezték olvasóink. Mint kiderült, két illegális bevándorlót üldöznek a hatóságok, akik egy kamionból kerültek elő a közelben.

Frissítés 17:00–kor:

Időközben megkereste szerkesztőségünket a cég egyik fuvartervezője. Tőle megtudtuk, hogy az adott kamion belföldi fuvart hajtott végre, Pest felől jött vissza. A két potyautas feltehetően akkor mászott fel a járműre, amikor a sofőr az M0-ás útnál a pihenőidejét töltötte éjszaka. A reggeli órákban tért vissza a telephelyre, ezt követően a mosás közben ugrott ki a két menekült.

 

Csokonyavisontán alig pár embert találunk az utcán. Mint elmesélik, hallottak az esetről: rengeteg rendőrt láttak a faluban, ők úgy tudják, menekülteket kerestek. Egy 40 körüli asszony megjegyzi:

– Szerencsétlenek, pont ide jöttek? Innen inkább menni kell.

Tőlük nem messze egy 60-as éveiben járó néni jön ki a kapuba, nyomában három kutyával.

– Biztos valamelyik országból menekültek, annak oka volt, én is befogadom a kóbor kutyákat – mutat a csaholó ebekre.

Az útmutatásoknak megfelelően Rinyaújlakon megtaláljuk a nemzetközi fuvarozással is foglalkozó vállalkozás telephelyét. Az elbeszélések szerint az egyik, külföldről hazatért kamiont mosták le itt éppen, amikor kiugrott belőle két menekült, és elszaladtak.

Kérdésünkre a megyei rendőrfőkapitányság sajtóosztályán megerősítették: ma délután Csokonyavisontán elfogtak két, magát szír állampolgárnak valló férfit, és előállították őket a Barcsi Rendőrkapitányságra.

 

Megosztás