Meztelen képeket osztott meg élettársáról

Idén már második alkalommal is vádat emeltek egy barcsi személy ellen, aki élettársáról osztott meg nyilvánosan szexuális tartalmú fényképeket, és hamis papírokkal akart Horvátországba utazni.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége az idei évben már két alkalommal emelt vádat egy barcsi férfi ellen, aki élettársáról osztott meg nyilvánosan szexuális tartalmú fényképeket, illetve hamis jogosítvánnyal próbált meg Horvátországba utazni.

A büntetett előéletű 46 éves vádlott 2018 nyarán összeveszett akkori élettársával, ezért bosszúból a nő személyes adatait felhasználva létrehozott az egyik közösségi oldalon egy álprofilt. A férfi a sértettről több olyan fényképet töltött ide fel, ahol a nő szexuális cselekmény végzése közben volt látható. A vádlott azonban nem elégedett meg ennyivel, a képeket a közösségi oldal levelező rendszerén továbbította a sértett hozzátartozóinak és ismerőseinek is.

A bíróság a férfit különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban nem jogerősen 10 hónapi fogház büntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

A vádlottat a bíróság még 2018-ban eltiltotta ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a közúti járművezetéstől, ezért érvényes vezetői engedélye nem volt. A férfi 2020 februárjában a barcsi határátkelőnél kilépésre jelentkezett, amikor az ellenőrzés során annak igazolására, hogy vezethet, egy olyan hamis ukrán honosságú jogosítványt adott át, amelyen neve és személyi adatai szerepeltek.

Az őrizetbe vett vádlottat az ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította, amely során a bíróság 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki a férfivel szemben, továbbá a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte letartóztatását.

A nyitókép illusztráció

Megosztás