Minden trafit bevet a rendőrség!

Idén április 3-án lesz a 24 órás összeurópai sebességellenőrzés, az úgynevezett Speedmarathon. Ez idő alatt a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontot beveti majd a rendőrség.

A Magyarországon összesen 744 rendőr részvételével megtartott tavalyi akció során 1071 helyszínen 464.437 járművet ellenőriztek, amely során 4.268 sebességtúllépést regisztráltak.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

A túlzott és/vagy nem megfelelő sebesség az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek. Ezért van az, hogy a rendőrség fellép azokkal a járművezetőkkel szemben, akik elmulasztják megtartani a sebességhatárt. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele.

Azt, hogy hol legyenek idén az ellenőrzési helyek, bárki javasolhatja. A rendőrség várja az állampolgárok erre vonatkozó javaslatait: 2019. április 3-tól egy napig hol mérjék a Magyarország útjain közlekedők sebességét. Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok 2019. március 19-e 14.00 órától március 25-e 12.00 óráig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják: Somogy megyében a speedmarathon@somogy.police.hu címre.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2019. április 3-án 6 órától 2019. április 4-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.

Megosztás