Mindennaposak a kémény- és lakástüzek

A kémény- és lakástüzek úgyszólván mindennaposak Somogyban – figyelmeztet a katasztrófavédelem. A hétvégén például Csurgón égett ki egy kazánház, Jután a tetőszerkezet gyulladt ki, Balatonújlakon pedig egy melléképület.

Szombaton délután Csurgón a Noszlopy utcában egy téglafalazatú lakóépület kazánházként funkcionáló pincéjében lángra kapott a vegyestüzelésű kazán közelében tárolt tűzifa. A tűzben károsodott a szennyvíz rendszer és a pince elektromos vezetékrendszere is. A kiérkező nagyatádi hivatásos és csurgói önkormányzati tűzoltók megakadályozták a tűz lakótérbe történő továbbterjedését és egy vízsugárral eloltották a lángokat. 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy lakóépülettel egybeépített, körülbelül negyven négyzetméteres melléképület Balatonújlakon, a Balaton utcában szombaton délután. A helyszínre Marcaliból és Keszthelyről érkeztek hivatásos tűzoltók, az egységek négy vízsugárral oltották el a lángokat.

A jutai szőlőhegyen tűz keletkezett egy téglafalazatú, tetőtér beépítésű családi házban szombaton este. Az ingatlant egy fatüzelésű kályhával fűtötték, amelynek égéstermék elvezetője mellett gyulladt be a fa tetőszerkezetet. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal megbontották a tetőburkolatot, és egy vízsugárral eloltották a lángokat.

A fenti esetekből jól látszik, hogy a beavatkozások többsége a fűtési szezonhoz köthető, a kémény- és lakástüzek úgyszólván mindennaposak megyénkben ebben az időszakban. Mindenki figyelmét felhívjuk a tüzelő- és fűtőberendezések felelősségteljes és biztonságos használatára!

Megosztás