Modern segítség kerékpárlopás esetén

Már Somogy megyében is szervez olyan vagyonvédelmi nyílt napokat a rendőrség, ahol ingyenes regisztrálhatnak a látogatók a BikeSafe weboldalra. Az itt nyilvántartott kerékpárok hatékonyabban fellelhetők lopás esetén.

„Regisztrálja kerékpárját ingyenesen az országos „BikeSafe” vagyonvédelmi programban!
A regisztrációt követően a kerékpárok adatai a bringáról a helyszínen készített fotókkal együtt egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerülnek. A regisztrációkor minden, a kerékpárra vonatkozó adat, információ rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaihoz.” Írja közleményében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Legközelebb Marcaliban lesz lehetősége a látogatóknak kerékpárjuk regisztrálására. Ott május 8-án, kedden tartanak vagyonvédelmi nyílt napot, ahova várják azokat a biciklitulajdonosokat (természetesen kétkerekű jószágukal együtt), akik szeretnék ingyenesen regisztrálni járművüket a rendszerbe.

Természetesen bármikor lehetőség van feltölteni kerékpárunk adatait a BikeSafe adatbázisába. Ez azonban minimális költségekkel jár. Akár a BikeSafe saját weboldalán, akár bizonyos kerékpárboltokban is megtehetjük ezt. Itt további hasznos információkat is találhat a kezdeményezéssel kapcsolatban!

A rendszerbe szükséges feltölteni a bringa részletes és pontos adatait (márka, modell, évjárat, alkatrészek és felszerelések sorszáma, vázmérest, vásárlási ár, stb.), fotók a kerékpárról, illetve saját adataik és igazolványszámunk a rendőrséggel való gördülékeny együtműködés miatt. A megadott adatokat banki biztonságú rendszerben őrzik meg, így nem kell aggódni, hogy azok rossz kezekbe kerülnek!

A BikeSafe segítségével számos kerépár került már vissza gazdájához, például egy póruljárt japán világutazó is, aki egyetlen közlekedési eszközét szerezhette vissza a rendszer segítségével.

„Járhatsz rosszabbul annál, hogy ellopják a bringád? Igen: ha esélyed sincs, hogy visszakapd!”

Megosztás