Nagyatádi dzsúdós az országos bajnok!

A kaposvári színekben versenyző, nagyatádi Boros Bence lett súlycsoportja aranyérmese a hétvégi felnőtt országos bajnokságon. Minden mérkőzését magabiztosan nyerte. A felnőttek közt először állhatott a dobogó tetejére.

A Kaposvári Judo Klub két versenyzője is aranyéremmel a nyakában térhetett haza a hétvégi felnőtt országos bajnokságról. Kordély Péter a 90 kg-os súlycsoportban aratott győzelmet. Boros Bence pedig a 66 kg-osok között állhatott fel a dobogó tetejére.

Boros Bence (balról a második) és érmes társai
Boros Bence (balról a második) és érmes társai

Bence, akit korábban a Nagyatádi Judo Klub is a versenyzői közt tudhatott, minden küzdelmét ipponnal nyerte (vagyis teljes értékű győzelemmel), látványos dobásaival magabiztosan menetelt a bajnoki cím felé. Sportpályafutása alatt már minden korcsoportban sikerült aranyérmet szereznie.

Az országos felnőtt bajnokságot Kecskeméten rendezték. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a korábbi japán dzsúdó szövetségi kapitány, Nandzso Micutosi is. Micutosi az idei évtől a magyar olimpiai csapat felkészülését is segíti az eredményes tokiói olimpiai részvétel érdekében.

Forrás: Sonline

Megosztás