Nálunk lesz a legtöbb jelölt Somogyban

Az áprilisi választásokon a barcsi székhelyű 2-es számú választókerületben lesz a legtöbb egyéni képviselő Somogyban. A megye 4 választókerületében összesen 67 jelöltek vettek nyilvántartásba a választási bizottságok.

Az ország 106 egyéni választókerületében 1719 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok péntek éjfélig – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szombat délelőtti adataiból. Négy évvel ezelőtt 1706 jelöltet vettek nyilvántartásba. 

A jelöltek nyilvántartásba vételéről szóló határozatok közül az utolsókat pénteken hozták meg a választási bizottságok, így a döntések még nem emelkedtek jogerőre. 
Az NVI adatai szerint 3009 jelölt van bejelentve, közülük 88 független, a többit összesen 75 jelölőszervezet állította.
A választási bizottságoknak péntek éjfélig kellett dönteniük a jelöltek nyilvántartásba vételéről. A bizottságok által nyilvántartásba vett 1719 jelölt közül 45 független, a többit 65 jelölőszervezet állította. A választástól már visszalépett 3 független jelölt, valamint 40 párt 62 jelöltje.

Somogyban 111 jelöltet jelentettek be, ám közülük 1 visszalépett, 43-mat pedig elutasítottak a bizottságok. A legutolsó határozatok még nem jogerősek.

Megosztás