Napszemüvegbe épített kamerával filmezte a meztelen strandolókat

Különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt nyújtottak be vádiratot azzal az 57 éves férfival szemben, aki egy balatoni kempingben napszemüvegével tudtukon kívül lefilmezte az ott meztelenül strandolókat.

A Marcali Járási Ügyészség vádirata szerint az 57 éves vádlott 2020 augusztusában a balatonberényi naturista strandon a vízben tartózkodott, ahol nem csak fürdőzött, hanem napszemüvegével felvételeket készített a körülötte lévő ruhátlan sértettekről azok tudta és beleegyezése nélkül.

Az egyik sértettnek azonban gyanús lett a férfi viselkedése, ezért értesítette az úszómestert, aki intézkedett a vádlottal szemben, melynek során a férfi átadta szemüvegét a kemping alkalmazottjának.

A marcali rendőrök által lefoglalt napszemüveg szárában a kamerán kívül memóriakártya is volt, amelyen a vádlott a strandon rögzített videófelvételt tárolta.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában büntetővégzés meghozatala iránti eljárásban pénzbüntetést indítványozott a férfival szemben.

A napszemüvegről a fényképeket az igazságügyi informatikus szakértő készítette.
A napszemüvegről a fényképeket az igazságügyi informatikus szakértő készítette.

Megosztás