NATO-csapatok Somogyba telepítését engedélyezte a kormány

A szövetséges államok fegyveres erőinek az ukrajnai válsággal összefüggő csapatmozgásainak és egyéb feladatainak elősegítése érdekében – a határozat ma megjelent.

Orbán Viktor a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülése után jelentette be, hogy rendeletbe foglalták, miszerint Magyarország területéről nem lehet Ukrajna területére fegyvert szállítani. Arról ugyan nem ejtett szót, de a rendeletben szerepel, hogy Magyarországon keresztül Ukrajnába szánt fegyverszállítmányok juthatnak el más NATO-tagállamokba. 

Azt pedig végképp elhallgatta a miniszterelnök, hogy engedélyezték NATO-csapatok Magyarországra telepítését. A Magyar Közlönyben ma megjelent rendelet ezt részletezi is:

engedélyezi a NATO állam- és kormányfői testületének 2022. február 25-i nyilatkozatában megerősített döntéseire tekintettel a NATO reagáló erők Magyarország területén szárazföldi és légi úton történő áthaladását, illetve Magyarországra [Baranya megye, Fejér megye, Komárom-Esztergom megye, Győr-Moson-Sopron megye, Somogy megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye területére, Pest megye területének a Duna vonala és Fejér megye által határolt területére, valamint Budapest Duna vonalától nyugatra eső területére (a továbbiakban együtt: Dunántúlra)] történő települését

 

Depositphotos
Depositphotos

Megosztás