Négy millió forint értékű dohányt talált Boo, a szolgálati kutya

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán tartottak ellenőrzéseket. Egy román autóbuszban 78 kg prémium minőségű vízipipa dohányt és 20 liter alkohol talált Boo, a csodakutya.

A NAV az alábbi sajtóközleményben számolt be az esetről:

„A pénzügyőrök az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán egy román autóbuszt állítottak meg, amely 37 fő román és moldáv utasával Franciaország felé tartott.

 A busz és a csomagok átvizsgálását Boo, a szolgálati kutya is segítette. Boo ugatással jelezte a csomagtér aljában lévő két gyanús bőröndöt, amelyek kizárólag vízipipa dohánnyal voltak megtöltve. A táskákból összesen 78, egy kilogrammos csomag került elő. Megállapították, hogy a tasakok legalább 40 ezer forint értékű prémium kategóriás vízipipa dohányt rejtenek.

„Ezt lefoglalom!”

A pénzügyőrök a busz és az utánfutó további átvizsgálásakor különböző kiszerelésű műanyag palackokban összesen 20 liter igazolatlan eredetű, zárjegy nélküli alkoholterméket is találtak.

Amikor a pénzügyőrök át akarták kísérni a buszt a NAV telephelyére, a mintegy 40 fős tömeg indulatosan lépett fel velük szemben. Az ellenségesen viselkedő tömeg lecsillapítása miatt testi kényszer alkalmazásával a hangadót kiemelték és kilátásba helyezték további kényszerintézkedések alkalmazását. Ennek hatására az utasok megnyugodtak, együttműködtek a NAV munkatársaival.

A pénzügyőrök a jövedéki termékeket lefoglalták, és több mint négymillió forint jövedéki bírságot állapítottak meg.”

Fotók: NAV

 

Megosztás