Negyedével több tűzriasztás volt tavaly

Főleg az aszályos időjárás miatt történt így a megyében. 1250 tűzeset, 500 viharkár és 300 közlekedési baleset felszámolásában vettek részt a somogyi egységek tavaly. 166 életet mentettek meg. Látványos videóval!

Évértékelő tiszti értekezletet tartott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság február 13-án a Somogy Megyei Vármegyeháza dísztermében. Részt vett a rendezvényen, és értékelte a megyei katasztrófavédelem munkáját Bartók Péter tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese. Az esemény vendégei voltak a rendvédelmi- és az együttműködő szervek vezetői, képviselői.

Egy látványos rövidfilmen tekinthették meg a résztvevők a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elmúlt évi tevékenységét.

Ezután Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató tartotta meg értékelését. Elhangzott: a beavatkozások száma emelkedett az előző évhez viszonyítva. Különösen igaz ez a tűzesetekre: számuk az aszályos időjárás miatt – a hatékony megelőző tevékenység ellenére – mintegy negyedével nőtt 2018-hoz képest. A megye tűzoltó egységei  538 szabadtéri tűz, 265 épülettűz oltását végezték, emellett 503 viharkár és 302 közlekedési baleset felszámolásában vettek részt az előző évben. A tűzoltók a beavatkozásaik során 166 életet mentettek meg tavaly.

Wéber Antal tájékoztatta hallgatóságát az elmúlt évi fejlesztésekről. A Somogy megyei igazgatóság 2019-ben önjáró kosaras emelőgéppel, mentőplatformmal, valamint a kutatásban, mentésben egyaránt bevethető kétéltű mocsárjáróval, a Balatonboglári Önkormányzati Tűzoltóság pedig egy felújított gépjárműfecskendővel gyarapodott. Az igazgató beszélt a hivatásos tűzoltók napi továbbképzésének megújításáról, a nagyobb megyei gyakorlatokról, és természetesen a legemlékezetesebb beavatkozásokról is. 

Megosztás