Nyáron télikabátban lopta a tusfürdőket

A nyár derekán, a nagy meleg ellenére is télikabátban, kezeit maga elé tartva távozott az üzletből a tolvaj. Nem csoda, hogy egy szolgálaton kívüli rendőr kiszúrta. Kiderült: 12 tusfürdőt lopott.

Nevezhetnénk tisztaságmániásnak is a gyanúsítottat, de a rendőrségi közleményből kitűnik, hogy korábban tábla csokoládékat is lopott. Ezek szerint édesszájú is. 

Íme a hatósági hír.

A Siófoki Rendőrkapitányságon üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetésével gyanúsítanak egy helyi férfit, aki az elmúlt hónapokban több üzletből is lopott.

Fürst Dávid r. őrnagy, a Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője 2018. június 29-én 19 óra körül Siófokon, egy hipermarket felé tartva figyelt fel a 21 éves gyanúsítottra. A férfi a nagy meleg ellenére télikabátban, kezeit maga elé tartva távozott az üzletből. Az osztályvezető számára egyértelmű volt, hogy a kabát alatt értékeket rejtegetett az általa is ismert helyi lakos, ezért hazáig követte őt, miközben erősítést kért. Az időközben kiérkező egyenruhások a feltételezett elkövető ruházatának átvizsgálásakor 12 db tusfürdőt találtak, ezért V. Jánost előállították a rendőrkapitányságra. Mivel a férfi korábban is hasonló jellegű bűncselekményeket követett el, legutóbb 22 darab tábla csokoládéval távozott fizetés nélkül, ezért üzletszerűen elkövetett lopás vétség gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett.

A Siófoki Rendőrkapitányság az ügyet a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a Siófoki Járási Ügyészségnek megküldte.

Megosztás