Orbán Viktorhoz fordultak a somogyi nyugdíjasok

A kínai vakcina hatásosságát szeretnék tisztázni az idősek körében. Kezdeményezik, hogy a kormány állami költségen végeztesse el a 60 év felettiek hatásvizsgálatát.

A Sinopharm vakcinával kapcsolatban rendkívül ellentmondásos információk hangzanak el nemzetközi és hazai szakemberek részéről, egyre zavarosabb a kép, emiatt sok nyugdíjas fél – fogalmaz Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött levelében a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége (NYSZSMSZ).

Abban kérik a kormányfő intézkedését, hogy a statisztikai mintavétel elve alapján önként jelentkező 60 év feletti nyugdíjasokon az állam költségén végezzék el azt a hatásvizsgálatot, olyan létszámban, amely meggyőzően bizonyítja vagy cáfolja a médiában és a közbeszédben tetten érhető véleményeket. Adjanak ki erről hivatalos tényszámokon nyugvó közleményt. A vizsgálat eredményétől függően jelöljék meg, hogy szükséges-e további intézkedés és az mi lesz, vagy az eredmények alátámasszák a hatásosságot.

A nyugdíjasok aggodalmát alátámasztja, hogy a Videoton dolgozói körében végzett komplex vizsgálat szerint a Sinopharm oltása után a 60 évesnél idősebbek egyharmada esetében nem volt kimutatható ellenanyagszint.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter június elején ismertette, hogy több mint 850 ezren kaptak idehaza kínai oltást, akiknek bő 90 százaléka az idősebb korosztályból került ki – emlékeztet a Népszava.

Orbán Viktor a tegnapi rádióinterjújában elutasította annak a lehetőségét, hogy valaki harmadik oltást vegyen fel, írta a 24.hu.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Megosztás