Orvvadászokat kaptak el Somogyban

Lőfegyverrel visszaélés, orvvadászat és lopás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség két férfival szemben, akik engedély nélkül tartottak lőfegyvereket és lőszereket, valamint egyikük rendszeresen orvvadászott is.

Az elsőrendű vádlott Lengyeltóti környékén terítette le a vadakat. A Fonyódi Járási Ügyészség vádirata szerint a büntetett előéletű vádlott annak ellenére tartott otthonában több lőfegyvert, hogy fegyvertartási engedélyét egy korábbi büntetőeljárással összefüggésben visszavonták.

A vadász szakképesítéssel rendelkező férfi jól ismerte Lengyeltóti környékét, vadászatokon kísérőként, hajtóként többször vett részt. A vádlott jövedelmét azzal egészítette ki, hogy az illegálisan tartott lőfegyverekkel engedély nélkül is járt vadászni, majd az elejtett vadak húsát és trófeáját értékesítette.

A terhelt 2021 januárjában egy 9 éves gímszarvas bikát terített le, amit másnap keresett meg szomszédja társaságában, de az állat húsa emberi fogyasztásra már nem volt alkalmas, így a szarvas trófeáját hozták csak el. A vádlottak a lopott trófeát nem szállították sokáig, mivel vadászok hajtottak autójuk után, ezért azt a kocsiból kidobták és elmenekültek.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés az indítvány.

A lopott trófeáról a képet a fonyódi rendőrök készítették.
A lopott trófeáról a képet a fonyódi rendőrök készítették.

Megosztás