Összeomlott a Dunántúlon a vasúti közlekedés tegnap délután

Sínekre dőlt fák, zárlatos felsővezetékek és letörött áramszedők miatt több dunántúli vasútvonalon is álltak a vonatok. A fennakadások jelentős részét a szélsőséges időjárás okozta.

Több órára megbénult a dél-dunántúli vasúti közlekedés tegnap este a szokatlan szélvihar miatt. A MÁVINFORM facebook oldalán folyamatosan tájékoztatta az utasokat az aktuális fennakadásokról, melyek óráról-órára szaporodtak.

A Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonalon hosszabb menetidő alakult ki, ugyanis a Somogyszob-Szenta-Csurgó szakaszon tartós felsővezetéki zárlat keletkezett. Itt pótlóbuszokat indított a MÁV a délutáni járatok helyettesítésére. Délután 5 órára sikerült megjavítani a felsővezetéket.

Ezt követően a Dombóvárról Gyékényesre tartó esti személyvonat mozdonyának letörött az áramszedője Beleg és Jákó-Nagybajom állomás között. A két megálló között este 9 óráig nem közlekedtek a vonatok.

Zalakomár és Nagykanizsa között szintén felsővezetéki zárlat miatt szünetelt a közlekedés délután, ami a Budapest-Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa vonalon közlekedők utazási idejét hosszabbította meg. Itt is pótlóbuszok indultak a Zalakomár és Nagykanizsa közötti délutáni járatok helyettesítésére. Még késő este is fennállt az üzemzavar, így dízelmozdonyokkal vontatták a szerelvényeket.

Balatonszentgyörgy és Sávoly között 20:55-kor ismét lezárták a pályát a vonatforgalom elől egy kidőlt fa eltávolítása miatt. A Zágrábból Budapest-Déli pályaudvarra tartó Agram gyorsvonat is ott várakozott. 22:25-kor sikerült megtisztítani a síneket és újraindult a vonatközlekedés.

Még az esti órákban szintén egy fa dőlt a pályára Gyékényes és Őrtilos között, átmenetileg itt is szünetelt a közlekedés. Este fél kilenckor indult újra a forgalom.

Bár a MÁVINFORM a zavartalan vonatforgalom és a menetrendi szerinti közlekedés visszaállását a csütörtök hajnali üzemkezdésre ígérte, a hajnali órákban így is beállt még egy üzemzavar. A Gyékényes-Pécs vonalon néhány kora reggeli járat menetideje 30-70 perccel megnövekedett, mert Berzencénél fa dőlt a pályára. Negyed hétre eltávolították, így újraindultak a járatok. 

A nyitókép illusztráció.

 

Megosztás