Öt év fegyházat kaptak a somogyi trafik kirablói

Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt kapott 5 év fegyházban letöltendő szabadságvesztést az I. és a II. rendű vádlott, a III. rendű megúszta felfüggesztettel. December közepén rabolták ki a siófoki dohányboltot.

A Siófoki Járásbíróság csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt állapította meg három vádlott felelősségét. A bíróság a 23 éves I. és II. r. vádlottakat 5-5 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 5-5 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a 22 éves III. r. vádlottal – mint bűnsegéddel – szemben kiszabott 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette.

A megállapított tényállás szerint I. és II. r. vádlottak 2021. december 15-én Siófokon, egy áruház parkolójában megbeszélték, hogy az ott lévő dohányboltot kirabolják. III. r. vádlott a Messenger alkalmazáson keresztül vette fel a kapcsolatot I. r. vádlottal, aki beavatta őt a tervükbe. Megbeszélésük szerint a III. r. vádlott autójával Siófokra ment, ahol az autóbuszállomás parkolójában várakozott. I. és II. r. vádlottak 21 óra 30 perc körüli időben a dohányboltba bementek, I. r. vádlott a pult mögé belépve az ott dolgozó sértettet ököllel, közepes erővel megütötte, dulakodni kezdtek, majd mikor a sértett erőfölénybe került, a II. r. vádlott kilátásba helyezte, hogy fegyvert fog elővenni, mely ténylegesen nem volt nála. A sértett ennek hatására felhagyott az ellenállással, és a vádlottak a kasszából 550 ezer forint készpénzt magukkal vittek. A III. r. vádlott gépkocsijával felvette társait, és mindhárman elmenekültek.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérülést szenvedett el.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész mindhárom vádlott vonatkozásában súlyosításért jelentett be fellebbezést. I. és II. r. vádlottak a büntetés enyhítését kérték, III. r. vádlott a döntést tudomásul vette.

(A nyitókép illusztráció. Forrás: police.hu)

Megosztás