Pánik lódarazsaktól, kigyulladt a fagylaltos pult

Egy hatalmas lódarázs-fészek keltett komoly ijedtséget a marcali kórház parkjában, Kaposváron pedig kigyulladt egy fagylaltos pult. Ilyesmikkel is meg kell küzdeniük a katasztrófavédőknek. Fotókkal!

A darazsak a marcali kórház területén álló körtefán fészkeltek, veszélyt jelentve az intézmény parkjában közlekedőkre, a betegek testi épségére. Ezért kérték a marcali hivatásos tűzoltók segítségét szerda délután. Az egység a megfelelő védőeszközök használata mellett, létra segítségével eltávolította a fészket.
A vonatkozó jogszabály szerint a méhbefogás, darázsirtás nem tűzoltói feladat, de bizonyos esetekben – közintézmény lévén – felmerülhet az azonnali beavatkozás szükségessége. Amennyiben a méhek, darazsak olyan helyen tartózkodnak, hogy emberekkel való érintkezésük elkerülhetetlen, ne kíséreljük meg eltávolítani a fészket és a lakóit, hanem hívjunk szakembert, tanácsolja a katasztrófavédelem.

Kaposváron pedig egy fagylaltos pult gyulladt ki. A tüzet csütörtökre virradó éjjel egy közelben lakó férfi vette észre, aki a kismegszakító kikapcsolása után vödörrel és vízzel megkezdte az oltást. A lángokat – amelyek veszélyeztették az épületet és a terasz fából készült szerkezetét – végül a kaposvári hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Megosztás