Pozitív lett több kaposvári diák koronavírus-tesztje

Legutóbb a KSZC közgazdasági technikuma egyik 13. évfolyamos diákjának és a Táncsics gimnáziumnak, korábban az iparművészetinek és a Munkácsy gimnázium egyik diákjának mutatott pozitív eredményt a koronavírus tesztje.

Szeptember 11-én, pénteken a Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum egyik 13. évfolyamos diákjának pozitív eredményt mutatott a koronavírus tesztje. A tanuló szeptember 4-én, pénteken volt utoljára iskolában, a tünetek jelentkezését követően már otthon maradt – közölte e KSZC.

A Somogy Megyei Kormányhivatal illetékesének tájékoztatása szerint a tanuló kontaktjainak kutatása zajlik. Mivel az osztálytársak szoros kontaktoknak számítanak, ezért ők szeptember 4-től két hetet számítva hatósági házi karanténba kerülnek. Ha tünetmentesek maradnak, akkor szeptember 21-én mehetnek iskolába, ha viszont bárki tünetes lesz, akkor azonnal tesztelni fogják. Az osztályban tanító oktatók kikérdezése zajlik.
A technikum igazgatója intézkedési tervének és eljárásrendjének megfelelően a szükséges intézkedéseket megtette: a jövő héttől visszavonásig a 13. A osztály digitális, iskolán kívüli munkarendben folytatja a tanulást. Az iskola fertőtlenítésére eddig is komoly figyelmet fordítottak, amelyet a hétvégén kiemelten ellenőrzünk. Az iskola további tanulói, dolgozói a mostani ismereteink szerint az ügyben nem érintettek.

Információink szerint ezt megelőzően a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnáziumban és a Munkácsy Mihály Gimnáziumban egy-egy igazolt koronavírus-megbetegedés történt diákoknál, időközben pedig már a Táncsics gimnáziumban is azonosítottak egy fertőzött diákot.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás