Rendőrségi razzia az utakon

Az elmúlt napokban Nagyatád környékén jóval több rendőrségi ellenőrzést és sebességmérést jeleztek olvasóink. Utána eredtünk, és kiderült: országszerte ugyanez a helyzet. Egyhetes ellenőrzés-sorozat kezdődött.

A sofőrök ezért fokozott közúti ellenőrzésekre számíthatnak a járásban és országszerte is. Az európai közlekedésrendészek közt összehangolt akció célja ezúttal az ittas vagy a kábítószert fogyasztó autósok kiszűrése.

A város határában kétszer is ellenőrzést észleltek olvasóink, tegnapelőtt traffipaxot jeleztek Kadarkúton, tegnap Lábodon, ma is több településről érkezett információ rendőrségi ellenőrzésről.

Mint kiderült, a police.hu már a múlt héten közzé tette: „a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján kerül sor Magyarország egész területén 2018. június 4-10. között a gépjárművek fokozott közúti ellenőrzésére.”

Ma eddig két „fogásról” kaptunk hírt a megyéből. A marcali rendőrök egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsítanak egy nemesdédi lakost. Az illetőt előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, mert az ellenőrzés során kiderült: a járművének rendszáma alapján lekért adatok nem egyeznek a férfi által átadott forgalmi engedélyben szereplő adatokkal. A másik esetben Kazsokon igazoltattak egy 38 éves gépkocsivezetőt. Megállapították, hogy nem rendelkezett vezetői engedéllyel, mivel a Kaposvári Rendőrkapitányság korábban már eltiltotta a járművezetéstől. A kaposvári férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési őrizetbe vétele mellett szabálysértés elkövetése miatt indítottak ellene eljárást.

Az egész országra kiterjedő, úgymond, razzia még néhány napig tart, érdemes nagyobb éberséggel közlekedni!

 

 

Megosztás