Részegen próbált meg elkötni egy buszt

Éjszaka ittasan járta a férfi az utcákat, majd a buszállomáson bevillant neki a gondolat: de jó lenne egy buszt vezetni! Az ötletet két többé-kevésbé sikeres próbálkozás követte. A bíróság 60 nap elzárást szabott ki.

A Marcali Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele bűntettének kísérlete és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 48 éves férfit, aki ittasan elhatározta, hogy buszt fog vezetni Marcaliban.

A vádban foglaltak szerint a büntetett előéletű vádlott 2021 áprilisában összeveszett szállásadójával, aki nem engedte be, ezért – nagy mennyiségű szeszes ital fogyasztást követően – az esti órákban Marcali belvárosában gyalogolt céltalanul, végül az autóbusz állomáson leült egy padra nézelődni.

A ittas vádlott a padon ülve kitalálta, hogy elköt egy buszt, mivel nem vezetett még ilyen járművet. A férfi elhatározásának megfelelően az egyik parkoló buszhoz ment, kinyitotta annak hátsó ajtaját, majd a járműben hagyott indítókulccsal engedély nélkül elindította az autóbuszt és tolatni kezdett vele.

A tolatás során azonban a jármű mögé érkezett egy másik autóbusz, ezért a vádlott visszaállt a busz eredeti helyére és leszállt róla.

A férfi tervétől továbbra sem állt el, kis idő múlva egy másik parkoló autóbusz hátsó ajtaját nyitotta ki, gyújtást adott, de közben egy sofőr megszólította, így gyorsan elhagyta a helyszínt.

A Marcali Járásbíróság ítéletében 60 nap elzárást szabott ki a vádlottal szemben, amely döntés ellen az ügyészég fellebbezést jelentett be az elzárás tartamának felemelése és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabása végett.

A felhasznált képek a nyomozó hatóság adatgyűjtése során készültek.

Megosztás