Riasztás felhőszakadás miatt

Elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat heves zivatar, ill. felhőszakadás kialakulásának lehetősége miatt Somogyra is. A jelenlegi adatok alapján a nagyatádi járásban inkább holnap lehet számítani erre.

Ma inkább a kaposvári, a fonyódi, a tabi és a siófoki járás van veszélyben, holnap azonban a dél-nyugatabbra eső területek, így Nagyatád környéke is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében). Akár felhőszakadás is lehet: intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

A riasztás szerint ma és holnap legnagyobb eséllyel és számban délután, illetve este, legkisebbel hajnalban és délelőtt számíthatunk zivatarokra. Ma a délnyugati határvidéken minimális eséllyel lehet zivatar, másutt szórványosan várható. Holnap az ország északkeleti harmadán van a legkisebb valószínűsége zivatarnak, másutt ismét szórványosan alakulnak ki, legnagyobb eséllyel a Dunántúlon. Zivatarokat erős vagy viharos (50-75 km/h) széllökés, intenzív zápor (5-25 mm) és jégeső (jégméret: többnyire < 2 cm) kísérhet. Néhol felhőszakadás (> 30 mm) is előfordulhat. Egy-egy heves zivatar is lehet, amelyhez kis eséllyel 80 km/h feletti szélroham és nagyobb méretű jég (> 2 cm) társulhat.

Megosztás